20 feb. 2010

Hip-Hop Radio Show

Daca tot am zis Radio online DubluH.. am dat un search prin pc.. si am regasit un "istoric"(sa zic asa)(nu de alta da uitasem unde-l pusesem:D) despre primul radio hip-hop din romania ->> Hip-Hop Radio Show..

este Prima emisiune de rap din Romania, de la Radio Nova 22 (care avea sediul in Teatrul Giulesti, la ultimul etaj), creata de legendarii Daddy Love (Sebastian), Sleek B (ulterior DJ Sleek) si Abdul Shabbazz.
Stilul emisiunii era unul extrem de degajat, Sleek B si Abdul dand nastere unor showuri de neuitat pentru cei care le-au ascultat, iar Daddy Love intervenind impaciuitor, asemanator unui moderator veritabil din ziua de azi. Emisiunea a reprezentat principala sursa de informare a iubitorilor de rap din Romania pe perioada respectiva si a promovat cultura hip-hop in Romania, fiind cea care a dus la organizarea primului concert de rap din romania, cel de la Sala Polivalenta, (Bucuresti) din 14 mai 1993, printre invitati numarandu-se Alliance Ethnik, Sleo, Democrates D, Ragga Sonic.
"Istoria Rapului", realizata in 2 emisiuni consecutive, este realizata insa pe un ton
serios, fara caternica obisnuita care a facut legendar show-ul, acoperind perioada de la inceputuri (dinainte de 1969) si pana la finalul anilor 80.

Pe viitor o sa postez pe canalul nostru de yutub cateva din emisiunile acestui radio, care dupa mine.. este foarte important fiind primul promoter al hip-hop-ului in Romania. Pace! Iubitorului de gen si cititorului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu