16 ian. 2011

Pirats Klan


Pirats Klan

- fondata in martie 1995 de catre Tase (Rthodox)
- primii membri Tase si Sharky
- urmatoarea formula Tase si Mentho ('95-'97)

In 1995 Pirats Klan apare pe postul Amerom ( canal 38 ) cu videoclipuri ale melodiilor "Wus Up Doc" si "Nothing but a G thang" - preluare. In acelasi an prezinta melodiile Alcool si Stil Original pentru compilatia "Romanian Hip-Hop" vol.1 si vol.2, aparute in 1996 la Amma Records.
In 1997 Tase participa la emisiunea "Black Friday" de la Radio 21 prin rubrica proprie "Maseaua de Minte". In toamna aceluiasi an apare melodia "Regele Dealului" pe compilatia "Marpha II" lansata de Digital Records. Pe aceasta melodie sunt invitati noii membri Pirats Klan, Jada si LeoXL.
In ianuarie 1998 Carbon si Muska se alatura Klanului. In aceasta formula, in vara anului 1998 Pirats Klan castiga premiul intai la "Assos Music New Talents Festival". In acelasi an Pirats Klan este invitata pe albumul trupei Drepturi Egale.
In 1999 Pirats Klan apare pe compilatia "Ronin" prezentata de DJ Sleek si care este "lansata" de AA Records.
Intre timp Piratii semneazah cateva contracte cu X case de discuri, insa nici unul dintre acestea nu este dus la bun sfarsit.
Anul 2000 reprezinta pentru Pirati inca un premiu castigat, si anume premiul intai la festivalul "Bravo Samfest" din Satu Mare. Tot in 2000 Pirats Klan este implicata in ultimul contract de pana acum cu pseudo casa de discuri Rowell. Dupa promisiuni desarte si acest contract se scurge fara un rezultat cert.
Anul 2001 reprezinta separarea drumului lui Muska de cel al Piratilor. Soarta Hiphopului in Romania este mai (ne)clara ca oricand asa ca trupa se apuca de inregistrari pentru albumul Ars Piratica in scopul lansarii acestuia pe forte proprii.
In acest an Pirats Klan promite lansarea primului album - Ars Piratica. 2002 reprezinta si anul in care DJ Dox se alatura Klanului.
In decursul existentei sale Pirats Klan si-a facut aparitia pe mai multe scene, in diverse publicatii, emisiuni radio si tv. Printre acestea se numara:
- Amerom, Prima, ProTV, Atomic, MCM, Tele7 ABC, TVR2
- Radio 21, Activ, Antena Bucurestilor
- Romania Libera, Bravo, Salut, Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Libertatea, Evenimentul Muzical

Membrii de-a lungul timpului :

1995: Tase, Sharky
1995-1997: Tase si Mentho
1997-1998: Tase, Jada, LeoXL
1998-2001: Tase, Jada, LeoXL, Carbon, Muska
2001-2002: Tase, Jada, LeoXL, Carbon
2002- prezent : Tase, Jada, LeoXL, Carbon, DJ Dox

Un comentariu:

  1. Ma bucur sa te vad si pe tine navigand cu ce iti place! Vorba ta, calitatea n-are varsta. Buna idee de blog, oldies but goldies. Rock on! sau Hip Hop On? You choose, P!ka. Toodles!

    RăspundețiȘtergere