8 ian. 2011

Hip-Hop-ul prin ochii mei

Am revenit... ce-i drept mi-a luat o bucata de timp sa-mi dau seama.. ca blogul asta .. e tot pt mine!! Probabil sigurul lucru pe care l-am facut bine in viata. Asa ca am decis sa revin cu cateva randuri , randuri despre hip-hop , asa cum l-am intalnit prima data. Cum nu puteam sa revin doar cu cateva randuri, mai jos am pregatit si un mix.. credca pt multi hip-hop-ul nu e doar o joaca, sau un mod de exprimare, o metoda buna de a agata o tipa, etc...

Dupa cum veti auzi si in playeru de mai jos, pt mine a fost mai degraba un amic un prieten bun, cu care( o sa credeti ca-s nebun ) pffff.. Cu care uneori mi-am impartasit cele mai triste momente sau chiar cele mai fericite clipe din viata, de nebun, credca-l iubesc, de nebun, de vreo 8-9 ani cand ascultam primele casete procurate cu greu. Mi-aduc aminte, primul album mafia, primele toale largi, prima sapca.. primi pasi facuti in muzica asta, primul beat pe care l-am facut, primele versuri, primi oameni intalniti, care faceau parte deja din cercul acesta. Vremuri minunate, vremuri bune.

Parca peste tot unde mergeam auzeam un beat, chiar de era liniste, pasi mei pe strada in noapte, parca eu eram beatu' ... Mi-aduc aminte, cum la colt faceam beatboxing, freestyle-uri, battle-uri...mi-aduc aminte, ca erau si " Critici " care pur si simplu radeau de noi cand ne auzeau bom bom pac-urile ( beatboxing-ul :D ) mi-aduc aminte cand l-am vazut prima data pe Sageata ( Kafu ) in parc alaturi de Tagg, MC Naja, la freestyle in mijlocul parcului.. Cand noi nu dadeam 2 lei pe spun altii sau daca ne asculta cineva, Vremuri .. hmmm!!!

Pe masura ce am crescut parca a crescut si el cu mine, s-a dezvoltat, oare era mai bine inainte? aici chiar vreau sa-mi raspunde-ti, oare pt voi cum era?

Sar de la o idee la alta.. pe masura ce scriu imi amintesc tot mai multe.. Mi-aduc aminte, pe vremea aceea avem o iubita care mi-a cumparat primul microfon, microfon pe care-l am si acum, microfon prin care a scuipat rime Cumicu, Ais, Rimezic, Pietonu, etc... pe aceasta cale tin sa-i multumesc, probabil a fost singura care chiar credea in mine la ora aceea..

Voi Mc's de acum , va mai aduceti aminte, vremurile trecute? pt voi oare cum a fost la inceput??

Voi care l-ati ascultat, care inca il ascultati, voi va mai aduceti aminte?

4 comentarii:

  1. Primul meu contact adevarat cu Hip-Hopul a fost cand am invatat piesa lu"Bitza pe de-afara,si o cantam peste tot(Vorbeste vinul) imi amintesc ca,pe langa cum ai zis si tu,freestyluri sau batlel-uri(ce defapt erau doar injuraturi haha) faceam graffiti cu carbunele ramas de la jar de foc,si l-am luat in serios cu adevarat cand am dat de Cumicu,cred ca el ma facut sa-l ineteleg.Moare un bun prieten,iar la un an,m-am gasit cu prieteni in comun,pe care nu-i mai interesau,si atunci am zis sa fac eu ceva special,si am scris prima piesa(Kiki-Interludiu24Septembrie) de atunci clar...totul ia amploare,bani pula,am vandut un trening,am platit studio,dar cum nimeni nu naste invatat,nu stiam de sound-uri si reglaje perfecte,rimele erau bune(ceea ce depindea de mine)dar sound-ul praf...oricum,urmeaza si primul album original in februarie,si voi fi mai atent!

    RăspundețiȘtergere
  2. cuvinte mai adevarate nu au fost spuse...
    pentru mine, de cand nu mai cred in dumnezeu si biserica in general, hip-hop a devenit religia mea, iar dumezeii mei sunt 2pac, big, jay-z sau kanye west... cel putin, prefer sa dau banii pe cd-uri decat pe lumanari...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa zic de la mine...hiphop a fost, hiphop este dar sper sa nu mai fie (intaresc vorbele:pentru mine)

    RăspundețiȘtergere