6 feb. 2010

De ce KRS?

Legat de cele doua clipuri cu KRS aduc o mica precizare. Motivul pentru care au fost ele postate este, bineinteles, prezentarea elementelor specifice culturii hh. Ceea ce doreste si acest blog sa faca. In viitorul mai apropiat sau indepartat vom trata toate aceste elemente, prin crearea de rubrici noi la meniul DubluH.

Si pentru ca tot am zis de KRS mai precizez o chestie care zic eu ca e importanta. Lawrence Parker pe numele lui adevarat "The Teacha", ThePhilosopher" KRS a fost premiat in 2008 pentru Stop the Violence Movement si a primit Lifetime Achievement Award pentru implicarea in aceasta miscare precum si pentru pionieratul in promovarea culturii si muzicii hiphop. Legat de asta el a fondat Temple of Hiphop care este o arhiva, scoala si societate, care promoveaza miscarea hiphop ca una culturala si politica, fiind acceptata de Natiunile Unite drept o cultura. Societatea indeamna iubitorii si adeptii acestei culturi sa o celebreze in cea de-a treia saptamana a lunii mai. Incurajeaza Dj-ii si MC-ii sa invete oamenii despre acesta cultura si sa scrie mai multe cantece care sa trezeasca constiinta colectiva. Tot ei se adreseaza si radiourilor in incercarea de a le determina sa difuzeze mai multe piese apartinand acestui gen muzical, cu tematica amintita mai sus. Hiphop Appreciation Week precum si Hiphop History Month ( Noiembrie)- (fondata de Universal Zulu Association) sunt recunoscute in State.

Cu aceasta postare nu am deschis portile spre tratarea artistilor straini ci doar am precizat de ce alegerea noastra de motivare a scopului blogului se leaga de KRS. De asemenea, informatiile legate de activitatea artistului au rolul de a ne valida alegerea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu